Onze huizensite:


Dé kantoor & bedrijfsruimte site:

Milco

Mijn naam is Milco Haans,

Na afronding van een opleiding tot architect en een opleiding tot ontwerpmanager was ik in 2005 dringend op zoek naar werk, bij voorkeur bij een architectenbureau in de omgeving van Tilburg of Eindhoven. Het bleek lastig ergens binnen te komen, dus ik besloot me breder te oriënteren.

Via een kennis hoorde ik dat er een bouwvoorbereider gezocht werd bij Van der Weegen. Geen baan die ik ambieerde, maar Van der Weegen leek mij geen verkeerd bedrijf om te beginnen. Wie wist waar het schip zou stranden?  Ik werd uitgenodigd, maar kreeg (gelukkig) al tijdens het eerste gesprek te horen dat ik geen geschikte kandidaat was.

Men vroeg echter wel of zij mijn CV mochten verstrekken aan het hoofd projectontwikkeling. Een week later volgde een gesprek en ik werd op basis van een nul-urencontract aangenomen. In het begin had ik geen vastomlijnde functie, ik tekende, maakte impressies, verrichtte haalbaarheidsonderzoeken en ontwierp zelfs een aantal woningen.

Mijn werkzaamheden verplaatsten zich steeds meer richting projectontwikkeling en al snel had ik een vaste plek én baan binnen dit Brabantse familiebedrijf.  Als projectontwikkelaar ben ik de spil van het projectteam, dat gevormd wordt door collega’s en externe adviseurs.

Wat er zo leuk is aan mijn baan?  Het begint en houdt niet op bij architectuur. Je bent bezig met stedenbouw, natuur, architectuur, (bouw)techniek, regelgeving en politiek.  Je praat met voor- en tegenstanders, met ambtenaren, aannemers en klanten. De projecten bij Van der Weegen zijn lokaal; van klein tot redelijk groot, van nieuw tot monumentaal.