Onze huizensite:


Dé kantoor & bedrijfsruimte site:

Verduurzaming sporthal De Roomley - Udenhout

Sporthal De Roomley heeft een ingrijpende renovatie ondergaan met een hoge score op duurzaamheid. De open puien in de plint van de voorgevel zijn van cradle-to-cradle gerecycled aluminium. De gesloten gevel bestaat uit houtskeletbouwelementen van Douglas hout die geïsoleerd zijn met ingeblazen stro, De  Douglaselementenzijn behandeld zijn met een biologische verf op basis van schimmels. De keuze voor stro kwam voort uit de deelname van de Gemeente Tilburg aan het internationale project Up-Straw. Daarnaast is er binnen het project zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bio-based bouwmaterialen. Het pand is van het gas gehaald en nul-op-de-meter opgeleverd. Het project is in bouwteamverband ontwikkeld en gerealiseerd. Met de renovatie wint de Roomley de innovatieprijs sportaccommodaties.

KENMERKEN

Download PDF
Plaatsnaam  Udenhout
Opdrachtgever  Gemeente Tilburg
Omvang  Verduurzaming en nieuwbouw Sporthal De Roomleij
Architect  Space Translators
Realisatie  Van der Weegen Onderhoud & Renovatie
Website  https://www.vanderweegen.nl/sportaccommodatie-de-roomley-wint-innovatieprijs.html